Psicologia i teràpia individual

La teràpia psicològica és un espai de col·laboració entre dos experts. Un és expert en la seva pròpia història i l’altra és expert en descobrir els entrebancs que ens posem al camí i proposar canvis.

La persona que decideix començar un procés terapèutic és aquella que vol canviar alguna cosa. És una persona que decideix de manera valenta que vol reduir el seu malestar. És en aquest punt on s’inicia un compromís entre els dos experts per treballar per un objectiu comú que es marcarà dins la mateixa consulta.

Normalment es realitzen un parell de sessions per poder conèixer la persona, la seva dificultat i marcar una hipòtesi de treball a partir de la qual es comença a treballar i que s’anirà reajustant a mesura que avanci el procés.

Psicologia infantil

Els nens i les nenes de la nostra societat són material sensible i valuós. Malgrat són infants i ens pot semblar que no tenen problemes o que són poc importants, el seu malestar és real. Ells analitzen el que passa al seu voltant i en fan la seva pròpia interpretació produint, a vegades, molt dolor que no saben gestionar.

La psicoteràpia amb infants implica elevades dosis de creativitat i flexibilitat per tal que ells i elles et donin permís per entrar al seu món. Amb la teràpia es pretén reajustar aquesta interpretació, facilitar l’acceptació dels canvis del seu entorn, ajudar a gestionar el garbuix emocional que senten i buscar els trucs i estratègies per adaptar-se al món que els ha tocat viure.

I no ens oblidem que per poder ajudar als infants és imprescindible la col·laboració dels pares!

Teràpia-25

El servei de Teràpia-25 està destinat exclusivament a joves menors de 25 anys que vulguin començar un procés terapèutic.

L’etapa de 18 a 25 anys sol ser un moment vital en què es prenen moltes decisions i sovint hi ha sensació de desorientació o de crisis vitals.

És un període de construcció de la identitat, de la consolidació dels valors dins el món de la parella, de la búsqueda de formació específica per un desenvolupament professional, així com els primers indicis del que serà, en un futur proper, la vida independent.

Tots aquests canvis i decisions impliquen situacions de pressió, d’estrès, d’angoixa que poden ser difícils de gestionar per un mateix. També ens podem trobar amb situacions de dol o estats d’ànim depressius, per exemple.

A vegades necessitem posar una pausa a la nostra vida, fer una revisió i detectar tot allò que no està funcionant, per poder-ho reajustar.

I això és el que fem a teràpia!

També podeu trobar la Teràpia-25 a Olot i Girona de la mà de la Rosa Padrosa. Cliqueu aquí per més informació.

Extraescolar Ludoteca d’Emocions

La Ludoteca d’Emocions és una extraescolar pensada en mòduls trimestrals i es realitza presencialment a les escoles que ho demanen. El format és en petits grups, perquè així es crea la possibilitat de tenir un espai protegit per experimentar i posar a prova les nostres emocions.
Està dinamitzada per un equip de dues psicòlogues especialitzades en psicologia infantil i en intel·ligència emocional i pretén donar eines i recursos per poder identificar, regular i gestionar millor les pròpies emocions.

Creiem que un món on cada persona reconegui el seu estat emocional i sigui capaç d’expressar-lo de manera sana i sense ferir als altres pot ajudar-nos a tenir un millor benestar

És una extraescolar dirigida a observar, analitzar i reflexionar sobre nosaltres mateixos, que els nens i nenes sàpiguen explicar què els està pensant i així donar-los les estratègies que necessiten. Tot i així, no és una extraescolar terapèutica, però sí preventiva, de manera que si detectem que hi ha algun aspecte que cal treballar en format individual us ho fem saber de seguida.
Cada trimestre ofereix la possibilitat de realitzar una sessió grupal amb les famílies.

Elisabeth Rusiñol i Laia Sala

Si voleu més informació podeu escriure’m a info@laiasala.cat